LuizaPhotography

"Whoever says there is no God, they did not spend enough time in nature." (LauraMartaAlbescu)

Paunul.

Scrie un comentariu
Azi am gasit un articol interesant pe zooland.ro. Am creat un video cu aceasta pasare pe care am „surprins-o” in gradina zoologica din Sofia, Bulgaria.
Pentru a vedea video-ul apasa pe LuizaPhotography . Like daca va place pagina mea. Pe pagina se gasesc o multime de fotografii cu animale, natura, cateva de prin lume si bineinteles fotografii cu aceasta pasare minutata. 
Multumesc.

 

„Paunul se gaseste in sudul Asiei, in Congo in Africa si in insulele Hawaii. Aceasta pasare prefera locurile calduroase si cu multi copaci in jur.

Frumusetea paunului este legendara. Acesta are un corp durduliu, specific pasarilor, un gat lung si subtire care se termina cu un un cap mic.

Penele paunului sunt viu colorate in nuante stralucitoare de auriu, verde sau albastru, amestecate cu maro sau negru. Masculul este mult mai colorat decat femela, care mentine totusi aceleasi nuante ale penelor. O alta diferenta intre sexe la aceasta pasare este coada. In cazul masculului aceasta este multicolora si foarte mare, iar a femelei este mai mica si in culori mai pale.

Contrastand cu aceasta coada, corpul paunului nu este mai mare decat cel al unei rate, greutatea pe care o atinge fiind de doar 1-2 kg.

Paunul nu are o locuinta stabila, contruindu-si cuibul pe pamant sau in copaci mai micuti. Se hraneste cu seminte, insecte, viermi, broaste, soparle si serpi mici. Nu poseda abilitati in a se apara, neavand multi dusmani. Principalul lui atu este frumusetea, aceasta constituind o cauza principala pentru care este vanat de catre oameni.

Interesant in ceea ce-l priveste pe paun este modul in care isi rasfira coada, dand dovada de multa mandrie. Acest procedeu este folosit si in ritualul imperecherii.”

 


Pentru a vedea video-ul apasa pe LuizaPhotography . Like daca va place pagina mea. 
Multumesc.

 

Reclame

Iti place? Spune ceva...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s